Wie ben ik?

"Three things in life | your health, your mission, and the people you love. That's it. - Naval Ravikant"

Mijn verhaal

Mijn verhaal

"Omdat alles met elkaar samenwerkt, kan het één niet zonder het ander."

Een groot gedeelte van mijn leven heb ik als behoorlijk stressvol ervaren. Dat kwam mijn gezondheid en welzijn niet ten goede. Als meisje had ik vaak al buikklachten, maar ik vond een manier om daarmee om te gaan en ik wist niet beter. Ik stond vaak twijfelend voor de spiegel en liet mijn ogen dan meedogenloos over mijn lichaam gaan om vervolgens mijn magere lichaam te bekritiseren. Ik was helemaal niet blij met mezelf. Ik ben opgegroeid in een tijd waar suiker “gezond” was, maar dat kwam mijn gezondheid niet ten goede.

Zowel fysiek als emotioneel was ik een lange periode in mijn leven niet in balans. Ik vond mezelf niet goed genoeg op allerlei gebieden. Ik ervaarde stress en voelde me vaak energieloos. Ik ging echter vaak door op mentaliteit; dat had ik zo geleerd. Via een homeopathisch arts en een elektro-acupuncturist kreeg ik meer vat op mijn gezondheid, waardoor mijn hormoonhuishouding meer in het gareel kwam. Dat zorgde ervoor dat ik twee prachtige kinderen kreeg.

Op mijn 20ste werd ik verpleegkundige en in dit prachtige vak heb ik mij gespecialiseerd tot IC-, SEH- en ambulanceverpleegkundige. Het werd een leven waarin ik het goed had, maar er was ook stress en ik moest hard en onregelmatig werken. Door deze situatie werd mijn welzijn er uiteindelijk niet beter op. Ik had vaak buikklachten – voornamelijk darmklachten -, ontstekingen van mijn gebit, een slechte huid, en problemen met mijn gewicht. Waar er vaak mensen te zwaar zijn, was ik veel te licht.

Tot mijn 38ste ging dit allemaal kabbelend verder, totdat ik niet alleen fysiek, maar ook emotioneel met mezelf in de knoop kwam.

Ik startte vanaf dat moment een zoektocht naar wie ik ben en wat ik wilde in het leven. Tussen mijn 40ste en mijn 50ste heb ik alle grenzen opgezocht en geleefd tussen de hoop dat het ooit beter zou worden en de vrees dat me dat niet zou lukken. Ik was een ster geworden in het blokkeren van mijn gevoel en het onderdrukken van mijn emoties. Ik moest weer opnieuw leren voelen.

De weg naar de top was een lange, leerzame en soms eenzame weg met obstakels, valkuilen en stress. Op mijn 50ste werd ik ziek na een heftige stress reactie en was ik voor vier maanden uitgeschakeld. Mijn lichaam zei: “STOP!” en dat was het moment waarop ik wist ik dat ik mijn leven radicaal moest omgooien – zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

Er volgde een weg van persoonlijke ontwikkeling die al deze gebieden onder de loep heeft genomen. Ik bezocht verschillende therapeuten die stuk voor stuk hebben bijgedragen aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik ben gaan werken aan mijn fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen en dat heeft me mijn leven, maar vooral mijn gezondheid en welzijn terug gegeven. Op de weg die ik heb afgelegd, heb ik hard aan mezelf gewerkt. Vanaf het moment dat ik me beter begon te voelen, wist ik dat ik dit wilde gaan uitdragen en dat ik mensen wilde gaan helpen op het gebied van vitaliteit in de breedste zin van het woord.

Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in de impact die voeding, beweging, voldoende rustmomenten (slaap), positiviteit, sociale contacten en een zinvol leven hebben op de fysieke en mentale gezondheid. Elk inzicht wakkerde mijn onstilbare honger naar nog meer kennis over gezond leven aan en daarin vond ik mijn eigen weg. Ik leerde steeds meer over mijn gezondheid. Niet alleen over wat er in mijn lichaam gebeurde, maar zeker ook wat de kracht van mijn gedachten waren en de impact die deze hadden op mijn leven – zowel positief als negatief. Over dat ik mezelf niet meer hoef te voeden met negatieve gedachten of te luisteren naar dat stemmetje dat ik het niet kan en niet goed genoeg ben.

Voor mij staat vitaliteit en lifestyle voor een leven dat fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel in balans is. Omdat alles met elkaar samenwerkt kan het één niet zonder het ander. Daarin ben ik inmiddels ervaringsdeskundige en door aanvullende studies en cursussen te volgen, heb ik een goed gevulde gereedschapskist waardoor ik perfect in staat ben om mensen te begeleiden die problemen ervaren op het gebied van hun gezondheid en welzijn.

Mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige vormt voor mij een geweldige basis, omdat ik binnen mijn vakgebied alle facetten van het leven letterlijk en figuurlijk voorbij heb zien komen. Daarbij ben ik het belang gaan inzien van een goede gezondheid, waarbij preventie nog te vaak word onderschat. Nog altijd wordt een fysiek of mentaal probleem opgelost door het geven van o.a. medicatie i.p.v. breder te kijken naar de mens in zijn geheel.

Mijn missie is om het gezondheidsvirus massaal te gaan verspreiden. Mensen weerbaarder te maken van binnenuit, waardoor zij zich vitaler gaan voelen en beter in hun lijf komen te zitten dan ooit tevoren. Ik mag inmiddels zeggen dat ik een voorbeeld ben van hoe het leven zich onder andere qua gezondheid kan ontwikkelen. Ik ben nu ruim 50+ jaar, maar ik heb me nog nooit zo fit en vitaal gevoeld!

Het leven is echt veel te kort om nog langer te wachten om aan de slag te gaan met jezelf en met je gezondheid.

Ja, ik wil aan de slag gaan! #
#
#

Coaching

Coaching

Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen

In mijn praktijk ontvang ik jou met liefde en respect als je iemand nodig hebt die op dit pad een stukje met jou meeloopt. Vol vertrouwen, interesse, mededogen, helderheid, humor en oprechtheid ben ik aanwezig tijdens het coachen. Om bij de kern van kwesties te komen luister ik aandachtig, vraag ik door, spiegel en stimuleer je om eigen inzichten te hervinden.

Ja, ik heb behoefte aan coaching #